26 Ocak 2013 Cumartesi

Victor Hugo



Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? 
Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? 
Sevmek için güzele mi bakmalı? 
Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? 
Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? 
Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? 
Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? 
Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? 
Solması için gülü dalından mı koparmalı? 
Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? 
Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? 
Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı?

23 Ocak 2013 Çarşamba

Sneijder Galatasaray'da



Manchester United sempatimden daha önce bahsetmiştim.2010 Dünya Kupasından sonra bir yerlerde Manu'nun Sneijderle ilgilendiğini okumuştum ve keşke alabilseler bu adam Manchester'e cuk diye oturur demiştim. Hep orada forma giymesini istemiştim, çok yakışacaktı kırmızı forma. Gel gör kader kırmızının yanına sarıyı da koydu hayattaki biricik aşkım Cimbomum'a getirdi bu çok beğendiğim adamı.

İlk söylentileri duyduğumda inanmamıştım. İnter'den ayrılırsa bize gelmez, isteyeni çok olur dedim birçoklarımız gibi. Daha sonra Twitter'da çok güvendiğim Galatasaraylı abiler işin çok ciddiye bindiğini, Ünal Aysal'ın İnter başkanıyla bu konuyu konuştuğunu söylediler. Zaten ertesi gün de başkan GS TV'de kendisi açıkladı, aynı gün de KAP'a düştü görüşmelerin başladığı. Sonrası ise büyük bir sabır testi idi Galatasaray taraftarı için. Şiirler şarkılar besteleyenler mi dersin, yalancı gazetecilere inanıp hava alanına gidenler mi, Twitter'den ikna çabaları mı hepsi vardı o süreçte. İlk başlarda ben de çok bekledim transfer haberini. Her ne kadar kendimi inandırmamaya çalışsam, olumsuz örnekleri hatırlamaya çabalasam da -Shaqiri, Drogba, Podolski- onun hayalini kurmadan ve haberini beklemeden duramıyordum. Haberin gelme süresi uzakdıkça bu hayallerden de vazgeçtim. Tam tüm umutlarım bitmişken ve başka haberler beklerken, Ankara'da sinema çıkışında aldım resmi haberi. Son 5 ayın en mutlu anıydı ve son 5 yılın en heyecan verici transfer haberi. Lincoln'den beri ilk defa bir futbolcuyu izlemek için sabırsızlanıyorum. İnşallah beklentilerimiz boşa çıkmaz ve transfer sürecinde yaşattığı heyecanı- sevinci yeşil sahalarda da yaşatır.

Kendisinin gelişi sanırım sistemi de değişecektir. Zaten uzun zamandır olmasını istediğim bir şeydi bu sistem değişikliği. Bu yüzden bir değil iki müjde oldu kendisinin gelişi. Bu sene işlemeyen 4-4-2 sistemi yerini 4-5-1e bırakacak. Burak Yılmaz kendine uygun formata dönünce ve arkasındaki adamlardan daha çok beslenmeye başlayınca yeniden ligin dumanını atmaya başlayacaktır.Yeni Galatasaray formatını düşünmek ve kadrolar kurmak çok eğlenceli. Siz de deneyin. Mesela bir tanesi benden:

              Muslera

Eboue    Semih     Dany     Riera

Hamit     Selçuk    Melo    Engin

              Sneijder

               Burak

Kaliteli bir stoperle süper Ligin çok üstü bir ilk 11 olucaz ki dışarıda Yekta Amrabat Elmander Umut gibi adamlar olacak. Son yaşanan olayların takımı kenetleyeceğini ve hırslandırcağını düşünüyorum. Sneijderin kimyası da uyar ise bu süprizi bol sezonda şampiyonluk ipini göğüsleriz.

2 Ocak 2013 Çarşamba

Mutluluk...







Her insan mutlu olamaz,
Çünkü gereğinden fazla özler dünü,
Hak ettiğinden fazla düşünür yarını.
Ve hiç haketmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü.

Her insan mutlu olamaz
Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları,
Hak ettiğinden daha büyük umutlarla bekler hayatına girenleri.
Ve asla göremez yanıbaşındakileri.

Güzel insan Lev Nikolayeviç Tolstoy olayı noktalamış.