10 Şubat 2013 Pazar

Selçuk İnan


Beni tanıyanlar bilir Selçuk İnan'ı ne kadar çok sevdiğimi. Ve ne kadar uzun zamandır onun Galatasaray'da forma giymesini istediğimi. Çok şükür ki bu dileği geçen yıl gerçekleşti ve Galatasaray tarihinde açılan yepyeni bir sayfanın en önemli kahramanı oldu. Benim gözümde ise Hagi'den sonra bu formayı giymiş en büyük 2. ilah oldu. Hagi'nin zamanı çocukluk-ergenlik arası bir dönemdi ve çocukluğumun kahramanıydı o. Selçuk ise yirmili yaşların ortasında olduğum bu günlerde gençliğimin kahramanı olmayı başardı. Belki bugün kadromuzda Drogba ve Sneijder gibi dünya yıldızları var. Ancak Selçuk İnan hala Galatasaray'ın en önemli oyuncusu ve yeri doldurulamaz tek parçası.

Kendisini ilk kez 25 şubat 2006'daki Galatasaray Vestel Manisaspor maçında izledim. Ancak heyecan dozu çok yüksek olan o maçın içerisinde gözüme çok batmadı Selçuk. Çünkü o gün bize daha çok zorluk yaşatan iki adam vardı sahada. Biri bugün hala belalımız olan, hemen her maç kalemize golü atan, o maçta da 2 kere bunu başaran Holosko; diğeri de devre arası kiralık olarka gönderdiğimiz, bizim evladımız Arda Turan. O maçı zar zor da olsa 4-2 kazanıp o efsane şampiyonluğun basamaklarından birini daha çıkmıştık. Her neyse konuyu dağıtmadan Selçuk İnan'a devam edeyim. Kendisinin dikkatimi çektiği ilk maç Manisa'da oynanan ve 2-2 biten, ancak hafızalarda daha çok Meduna'nın ölümden döndüğü gün olarak kalan maçtı. O gün bize daha sonra çok meşhur olarak ve Galatasaray forması altında zevkle izleyeceğimiz frikiklerinden birini atmıştı. Hem de kalede Mondragon varken. Mondragon varken diyorum çünkü Mondragon duran toplardaki başarısıyla öne çıkan bir kaleciydi. Selçuk'unkinden başka yediği frikik hatırlamam. Ona atabilmiş olması çok özeldi. O maçta isminin yanına bir çentik attım ve dikkat edilmesi gerek futbolcu ilan ettim.


Kendisi hakkında 'işte bu adam Galatasaray'a gelmeli' dediğim maç ise 9 şubat 2008'de Ali Sami Yende oynanan 6-3lük bir gol düellosuna sahne olan maçtı. O maçta 2 tane ceza sahası dışından ampül gibi gol asmıştı Orkun Usak'ın koruduğu kalemize. Diğer golü de Burak Yılmaz atmıştı hey gidi günler... O gün dedim ki 'işte istediğim hayal ettiğim orta saha oyuncusu bu adam'.


O sezon sonu Manisa'daki sözleşmesi de sona eriyordu. Adı Galatasaray Fenerbahçe ve Trabzonsporla anılmaya başladı. Çok dilendim yöneticilerimiz kaçırmadan alsınlar diye ancak olmadı ve O onu yetiştiren hocası Ersun Yanal'ın peşinden Trabzona gitti.

Trabzonda başarılı geçen yıllar, kazanılan bir Türkiye Kupası ve gasp edilen bir şampiyonluk bırakırken, artık benim dualarımın kabul olma onun da gönül verdiği renklere kavuşma zamanı gelmişti. Fenerbahçe'ye gideceği Galatasaray'ın onu alamayacağı iddia edilse de o tercihini Galatasaray'dan yana kullanıyor ve Mehmet Demirkol'un dediği gibi Türk Futbolunun seyrini o gün değiştiriyordu.


Yukarıda bahsetmiştim, 2008 yılı sonunda gelmesi çok istedim. Ancak şimdi düşünüyorum da iyi ki o zaman gelmemiş. O zamanki kötü yönetimler ve istikrarsız teknik adamlar yüzünden arada kaynayıp gidebilirdi. Çok doğru bir zamanda, basiretli bir yönetim ve çok büyük bir hoca takımın başındayken geldi ve liderliğini yaptığı Galatasaray'ı yukarılara taşımaya başladı. 2010-2011 sezonu bittiğinde Galatasaraylılar dahil hiç kimse bizim bir-iki sene içerisinde toparlanabileceğimizi ve şampiyonluk yarışına dahil olabilceğimizi düşünmüyordu. Ancak Fatih Terim ve Selçuk İnan'ın liderliğindeki ekip beklentilerin çok ilerisine gidip bizlere rüya gibi bir bir buçuk sene yaşattılar.

Biliyorum ki bunlar daha hiç birşey. Biliyorum ve inanıyorum ki bu kutsal forma altında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracaksın. Ve bu takımın gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden biri olarak Şanlı Galatasaray tarihine geçeceksin. Daha yolun başındayız kazanılaca çok başarı yaşanılacak çok zafer var. Bir ömür bizimle ol büyük kaptan güzel insan. Bu taraftar seni çok seviyor. Umarım bu sevginin ve güvenin farkındasındır.


Yukarıda dedim ya bir Hagi'yi bir de O'nu sevdim bu kadar diye. İşte Selçuk da Hagi gibi Şubat'ta doğmuş. Ve 10 Şubat  onun doğum günü. Seni pek sevmezdim ama artık seviyorum Şubat. Ne bereketlisin Galatasaray için. Doğum günün kutlu olsun kaptan, güzel insan, büyük oyuncu. Nice nice güzel ve Sarı Kırmızı yıllara...