28 Mart 2013 Perşembe

Konsantrasyon

2 hafta önce evimizde oynadığımız gençlerbirliği maçına benzer bir moddayım bu maçta. O maç da Şampiyonlar Ligi maçı öncesiydi ve o gün izlemeye giderken 2 ya da 3 farklı kazanırız diye gitmiştim. çok güzel futbol oynamamıza karşın şanssızlık ve beceriksizlik yüzünden 1-0 kaybetmiştik. Bu maç da çok benzer atmosferde yaklaşıyor. o yüzden yavaştan telaşlanmaya başladığım maç oldu gün itibariyle. Gazetelerde sayfa sayfa futbolcu röportajları ve hepsi Real Madrid ve Şampiyonlar Ligi maceramız üzerine. Haberlerde bile hep real maçından bahsediliyor ibb maçı yok sayılıyor. Bu bizim maça hazır olmamız için dezavantajlı bir durum. daha önce bunun sıkıntısını çok yaşadık. Şampiyonlar ligi maçları öncesi kaybettiğimiz puanlar anadolu takımını kümede tutacak seviyede neredeyse. İşin içine bir de arenanın zeminini katarsak biz dezavantaj daha eklememiz lazım. Maç ilerledikçe zemin bozulacak ağırlaşacak ve pasa dayalı oyun oynayacan takımımızın planları ve düzeni bozulacak.

Takımızın son 2 maçtır çok güzel futbol oynadı. Son 3 maçımız kimlerleydi bi bakalım. Ligde Gençlerbirliği ve Kayseri ile oynadık. bu iki takım da anadolu takımları içinde futbol oynamaya çalışan oyunu çirkinleştirmeyen nadir takımlardan. Diğeri de Schalke idi. Onlar da bizi bozmaktan çok futbol oynamaya çalıştılar. Ve bu takımlara karşı futbolumuzu ortaya koyabildik. Ama sene başından beri kapanan takımlara, futbol oynatmamaya çalışan takımlara karşı sorun yaşıyoruz ve istediğimiz futbolu sahaya koyamıyoruz. İlk yarıda bu tarz takımlara karşı kilidi açamadığımız için yaratıcı oyuncu eksiğimiz ortaya çıktı. Bunu gidermek için de sneijder'i transfer ettik. Ancak İBB karşısında büyük ihtimalle sneijderi kullanamayacağız ve İBB de oynatmamak için sahaya çıkacak ve bizi kendi ceza alanında bekleyecek. Bu açıdan Sneijder'in yokluğu ciddi şekilde hissedilecek Galatasarayda.

Çok pesimist bir girizgah oldu ama bir kaç olumsuz durum daha ekleyeyim birazdan olumluları saymaya geçerim. Yukarıda bahsettim tt arenanın zemini bizim için dezavantaj diye. Maç ilerledikçe zemin bozulacak. gençler maçında 60dan sonra oyunumuzun durmasının 2 sebebi vardı: biri Sneijderin oyundan çıkması diğeri de zeminin iyice zıvanadan çıkması. Bu maçta da ikinci yarıdan itibaren iyice tarlaya dönmüş bir zemin olacak. O yüzden ilk yarıda skoru elde etmemiz şart. Bunu yapamadığımız her iç saha maçı bizim için sıkıntılı geçecektir. Ancak kapanan bir rakip ve tam motive çıkmamış bir ilk 11le ilk yarıda maçı nasıl koparabileceğiz bilemiyorum, çok şüpheliyim. Üstelik bu rakibi açacak adam da yüksek ihtimal oynamayacak... Ulan yazarken bunaldım okuması da sıkıntı. Yazıya başlarken bu kadar kötümser değildim yazdıkça daraldım kötümserleştim. Ama maalesef bunlar şu an karşı karşıya olduğumuz sıkntılar. hiçbiri yok diyemeyiz.

Umarım yanılırım. sahaya konsantre olmuş kafası sahada olan 11 oyuncu çıkar ve ilk yarıda maçı koparırız. Bu hem zemin için önemli hem de Real Madrid maçı için aktif dinlenmeye geçebilmek için. İnşallah Burak yılmaz Gençlerbirliği maçındaki gibi savurgan olmaz, son vuruşlarında daha dikkatli olur. Bir de hafta içi dinlenmiş ve kendini toplamış Drogbanın en azından 45 dakika maça ağırlığını koyum masaya vurması lazım yumruğunu. Son iki dileğim de Sneijderin yokluğunda 4-3-1-2 sistemimize devam etmemiz ve sneijderin yerinde Emre Çolak'ın oynaması.

Göreyim benim aslanlarımı...

Hiç yorum yok: