5 Aralık 2012 Çarşamba

Uefa mı? Bragallahın Aşkına



Braganın bendeki yeri ayrıdır. Football Manager serüvenimde, 2008'den 2020 yılına kadar çalıştırıp onlarca başarı kazandığım, en sonunda da kulübün kendi adıma bir stadyum yaptığı bir takımdır. O yüzden sempatim vardır. Hatta oynayan şu an oynayan bazı futbolculaırnı oğlum gibi severim. Mesela Alan... Benim hocalığımda da başarılı oyuncuydu bu sene de şampiyonlar liginde 4 maç üst üste gol atarak bu alanda Süper Mario Jardel'in rekoruna ortak oldu( Brezilyalı oyuncular arasında). Onun başarısı beni gururlandırıyor adeta - tabii ki bize attığı gol mutlu etmedi- Ve gruplar çekilip fikstür belli olduğunda ilk tepkim Braga ile Portekiz'de final maçı oynarız, yenilmezsek gruptan çıkarız olmuştu. Ancak olaylar beklediğimden çok farklı gelişti. Hiç şans tanımadığım Cluj iki maçta da Braga yenerek iddasını sürdürürken Braga'nın avrupa yolculuğunu sonlandırdı. Galatasaray ise kabus gibi geçen ilk 3 maçın ardından mücadeleyi bırakmayarak ard arda 2 maç kazandı ve 2. sırayı ele geçirdi. Bu aksamki maç öncesi de avantajı eline geçiren taraf oldu çünkü rakibi Düşler Tiyatrosunda sahneye çıkacak. Manchester ne kadar yedek kadroyla çıkarsa çıksın o sahnede maç vermez. O açıdan bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ancak Galatasaray bu maçta İngiltere'yi beklemeden kendi göbeğini kendi kesmeli, taraftarlarına son dakikalarda heyecan yaşatmamalı. Bunun için erken bi gol bulup rakibin direncini kırmamız gerekiyor. Hem erken gelecek gol Cluj'un da Manchester'daki konsantrasyonunu bozacaktır. Zaten UEFA'ya kalmaya razı olan rakip iyice salacaktır kendini.

Kafamda oynadığım maç rahat geçiyordu. Deplasmanda 3-1 kazandığımız Cluj maçına benziyor ve benzer bir skorla bitiyor her senaryo. Tabii ki sahada her şey daha farklı olacak ancak gerçek mücadelemizi sahaya koyarsak Braga yenemeyeceğimiz bir takım değil. Bu akşam en büyük kozumuz yine kral Burak olacaktır. Dileğim Rieranın gol atması. Son maçlarda çok iyi oynuyor, bir golle bu futbolunu süslemesi çok yakışıklı olacak. Bir de Selçuk'un frikiği olursa tadından yenmez. Haydi Cimbomum yüzümüzü güldür bu gece.

Hiç yorum yok: